FOTOTÄVLING!

Delta vettja =)

Jag drar igång en fototävling nu! Du måste ha en blogg för att delta. Det du ska göra är att skriva ett inlägg om tävlingen, och kopiera bilden ovan. I Inlägget ska du även lägga in bilden du vill tävla med. Du ska även länka till min blogg och skriva några rader om tävlingen. Sedan ska du publicera inlägget såklart. Gå sedan in på min blogg till detta inlägg, och skriv en kommentar om att du är med och länka till inlägget du skrivit om tävlingen, även ålder och namn ska anges.
När 10 stycken är med, så stoppar jag tävlingen och sedan är det upp till er läsare att rösta! Den som vinner får en bildlänkning i min meny i ca 1 månad.

Regler!
1. ENDAST 1 BILD/DELTAGARE
2. Det är copyright på alla bilder och det gör inget om du har en copyrightlogga på bilden!
3. Man får inte rösta på sig själv!

Enkla regler va? Inte svåra att följa! :) Så nu är det bara att börja och delta! Kom igen nu, och lycka till =)

FOTOTÄVLINGEN ÄR INSTÄLLD, DEN KOMMER DYKA UPP SENARE I SOMMAR!

mOnDaY the 25th

Hej på er!
Dålig uppdatering idag, men somsagt har skolan dragit igång igen. Finns väl för och nackdelar. Fördelarna är att veckorna kommer att gå fort nu, eftersom man är i skolan. Nackdelarna, ja, det måste väl ändå vara alla läxor och prov som man får i sista sekund, men jag ska börja med kemin idag, som är på tisdag nästa vecka. O gosh. Det känns så himla skönt att kunna säga "jag åker på Söndag nästa vecka". Börjar skruva mig inför flygresan, men det ska väl gå bra!
Dagen flöt på bra tycker jag! Varmt som tusan så man fick dricka mycket och vara i skuggan, och alla klassrum är ju hur varma som helst.

Snart ska jag ut och spinga spåret, sedan kanske jag bloggar något mer igen, om jag har tid. BTW så bjuder jag på en liten bild nu!


©
Slutartid 1/200, bländare F/8, ISO 100

TÄVLING PÅ G!

Hej bloggen!
Jag satt och funderade ett tag nu. Jag funderar på att dra igång någon tävling, såhär i början, för att locka hit folk till bloggen! Problemet är det att jag vet inte vad för tävling jag ska ha. Har någon tips på vad det kan va för en tävling? Fototävling? Veckans blogg? Utlottning? Eller vad tycker ni? Kom med förslag!


Fire Burning

Eld ©
Slutartid 1/125, Bländare F/6,3, ISO 64
Bilden är fotad med min gamla kamera Fuji Finepix S5700 ©

Jag bjöd på en bild iallafall ♥

9:47, Söndag

Hej bloggen!
Är allt bra med er idag? Med mig är det mesta bra, bara det att skolan börjar igen imorgon. Vi har ju varit lediga sedan i tisdags så man han liksom vant sig vid att gå och lägga sig sent och sova länge. Men jag har bestämmt mig för en sak; jag ska köra stenhårt i skolan. För om exakt 2 veckor sitter jag, tillsammans med några släktingar, på ett plan till Kreta. Asså fatta. Jag har bara 2 veckor kvar i skolan, helt sjukt. Visserligen missar jag skolavslutningen, men vad gör det?! Hellre kreta än skolan, så känner jag. I veckan ska jag börja köpa lite saker. behöver bl.a. en bikini, något lite finare klädesplagg, och sen funderar jag även på en stråhatt. Får väl se vad jag köper. Sedan måste jag även börja vänja mig vid solen litegrann, annars kommer jag bränna mig. Och det bästa av allt; jag kommer få ta med min systemkamera. Tänk vilka fina bilder. Dock får jag inte ta med mitt Tamron 70-300 mm, utan det får bli 18-55 mm. Hellre att det försvinner än Tamron.

Snart ska jag ta tag i mitt skitiga rum och sedan ska jag nog gå ut! Kommer nog skriva nått mer idag, och kanske bjuda på lite bilder. Så kika in igen senare idag!

<3

Den vackraste jag vet

Min hund bumsan<3
Slutartid 1/124 och ISO 200 (hittade tyvärr inte bländarvärdet i denna bild)

Titta vilken härlig bild jag fångade på min hund Bumsan! Hon är en blandras med tax och papillon i sig! 4 ½ år gammal. Jag brukar hoppa med henne, men för några veckor sedan har hon börjat få problem med ryggen, hoppas det bara är tillfälligt så jag kan träna med henne i fortsättningen! Bumsan är den vackraste jag vet. Fasst våran andra hund Flisan, är lika vacker hon <3

Nu ska jag straxt äta, sedan blir det godis, myyycket godis, och såklart Robinson. Såg ni förresten vad som skulle hända idag? Jarmo kommer ju slå i huvudet och störtblöda. Usch. jag kommer må illa!

Ha en bra kväll, får se om jag bloggar något mer idag!

Jag är med i en fototävling!

Hej igen!  Ville bara säga att jag är med i en fototävling hos Kamilla Nylund, där man kan vinna ett blåsbälg med borste, från tvspelsweb.se. Delta du också, så har du också chansen att vinna! Det enda du behöver göra är att länka till Kamillas blogg och Tvspelsweb, samt ladda upp en fin sommarbild, som du har fotat, och sedan kommentera i hennes blogg. Har du inte blogg så mejlar du ditt bidrag till henne (hennes mejl finns i tävlings-inlägget). Läs mer i inlägget! Bidraget ska vara inne senast den 25 maj kl. 18.00!

Mitt bidrag!

joozefiins.blogg.se ©

Fotografiiii...

Godmorgon bloggen! Har ni sovit bra, det har jag, förutom att jag vaknade och hade jätteont i axlarna. Så najs. Men det går väl över snart! Idag händer inte så mycket för min del. hade tänk ge mig ut och fota om det bli finare väder, eftersom det regnar nu, och jag har inte ett sånthär "regnställ" till kameran, ni vet. Kanske är något man borde köpa. Eller vad vet jag? Haha. Har redan fått 2 prenumeranter på bloggen, vilket är jättekul! Tack! :) Tänkte även bjuda på en bild, så kommentera massoooor! ♥

Kom ihåg att ni kan läsa om min kamera och utrustning HÄR!

joozefiins.blogg.se ©
Tamron 70-300 mm Di Macro.
Slutartid 1/250, Bländare F/4,8, ISO 400

Det är även den bilden jag har på headern, om de va någon som la märke till ^^,

Water

Vatten ©
Slutartid 1/200 sek, Bländare F/10, ISO 100.
En av mina vattenbilder som jag är riktigt nöjd med. Inte redigerad eller något. Ställt in manuellt, därav den "gråa kontrasten" i bilden!

Vad har ni för er idag, en sådanhär dag? Spöregn och Åska. great! Själv gör jag ingenting. Sitter här och lyssnar på musik och pysslar lite med bloggen! Vad tycker ni om min bloggdesign? Något jag borde ändra på o.s.v?
Annars får ni ha en riktigt bra fredag. Bloggar väl något mer idag, tror jag!


Photography

Fotad i fönstret ©

Denna bild fotade jag i vårat köksfönster för ca 2 veckor sedan. Läste på nevnarien.se att man kunde ha fönstret som fotostudio, och jag var bara tvungen att testa! Vad tycker ni? hur blev det? ♥

Prenumerera på mig med bloglovin.


Skaffade precis Bloglovin'. Lägg till mig så lägger jag till din blogg! Kommentera när du lagt till mig så ska jag lägga till dig sen! :)

Om Mig!

©

Jag heter Josefin och jag är 14 år. Fyller år den 4 februari. Jag är en spontan, glad och positiv tjej som bor i södra Sverige. Har släkt på pappas sida från Dalarna. Jag har två hundar som heter Bumsan och Flisan. Rider även några gånger varje vecka på en häst som heter Nikita, sedan en islandshäst som heter Snöggle (har inte ridit den hästen än men jag tar hand om den). Nikita är ett halvblod/fullblod. Jag älskar att fotografera och det bästa är när man får till dendär fina bilden som man "strävat" efter. Eller när man fångat det perfekta ögonblicket! Jag har haft flera digitalkameror och en "halvsystemare" innan jag köpte min egna Nikon D60. Köpte kameran den 13 februari. Den dagen var fredag, den 13e. Sägs ju vara en otursdag, men den dagen var ren lycka för mig. Jag gillar även att lyssna på musik, sjunga och spela olika instrument. Jag spelar mest piano, men även gitarr ibland.

Fotograferar gör jag varje dag, om jag har tid vill säga. Men jag nuddar alltid avtryckare någon gång varje dag! Jag gillar att fota det mesta. Djur, Landskap, Porträtt, Natur, vattenbilder o.s.v. Dom flesta bilder i bloggen är fotade med min Nikon D60, men vissa kan vara fotade med min gamla kamera också. Jag fotograferar oftast manuellt, dock auto vid svårare ljus o.s.v. Men somsagt, oftast manuellt iallafall!

Det var lite om mig. Har du frågor är det bara att skriva i kommentarer!

Min Kamerautrustning!

©
 
  • Jag fotar med en Nikon D60. En riktigt bra kamera för den som vill ha en liten utmaning när man fotar. Men ändå en helt okej nybörjarkamera. Kameran har 10.1 megapixlar. Köpte kameran den 13:e februari 2009. fredag den 13:e sägs vara en otursdag, men den dagen var ren lycka för mig. Den kostade 3500:-, vi köpte den dock på blocket.se, men den var väl bara använd 2 gånger tror jag. Så den var verkligen i nyskick. Kameran passar mig perfekt och man lär sig mycket med den.
  • NIKKOR 18-55 mm. Det var objektivet jag fick med när jag köpte kameran. Helt okej objektiv. Dock är zoomen rätt så dålig, så detta objektiv passar när man ska på te.x. kortare resor, porträttfoto o.s.v. Kan även ha svårt att fokusera på nära håll i dåligt ljus.
  • Tamron 70-300 mm Di Macro. Ett zoom-objektiv och ett macroobjektiv i ett. Detta är ett jättebra objektiv, enligt mig. Det gäller bara att kunna ställa in rätt i manuellt läge så funkar det perfekt! Autofokusen är dock lite seg, men den funkar bra. Fick även ett motljusskydd med till det objektivet.
  • SanDisk 2GB. Det är mitt minneskort. Bra. Lagrar snabbt och tar inga tider på sig när man tagit en bild.
  • Sedan har jag även 2 väskor, rengöringssaker m.m.
  • Har även ett stativ. Hama star EF-digital 700 . Helt okej stativ! :)

Välkommen till min nya blogg!