Påväg hem till mig!

-
Ja, som ni ser har jag lagt ner heeela min själ på denna bild...eller kanske inte. Hahaha, målade denna på typ 3 min, och färglagde så hiiiimla fult och allt. Men bilden får tala. Okej, nu ska vi se vilken kategori denna får ligga i. Hmmm, det får nog bli "målat för hand"! haha, ha en jättebra kväll allihopa! Vill även påpeka att fjärrutlösaren är ny, dock beställd från Hong Kong! Därav typ 49:- i frakt också!

Pssst! Glöm inte anmäla er till fototävlingen i inlägget under ^^,

NU: Fototävling hos Joozefiins.blogg.se

Copyright by joozefiins.blogg.se ©
Ja, ni har läst rätt. Nu drar min första fototävling igång! Det är enkla regler och lätt att anmäla sig. Läs igenom detta noga INNAN du anmäler dig! Annars kan det lätt bli "missförstånd"

1. Genom att anmäla dig ska du skriva ett inlägg endast om tävlingen. Skriv en motivering varför just din bild ska vinna. Lägg även upp bilden du tävlar med i inlägget. Har du kopierings-skydd på din blogg, skicka även bilden till [email protected], så jag kan lägga upp den i min blogg, om du blir finalist! I inlägget ska du länka till min blogg! Skriv sedan en kommentar till detta inlägg, där du skriver namn, ålder och länkar till inlägget där du skrivit om fototävlingen!

2. Reglerna är busenkla. För det första måste du ha fotat bilden själv, för det andra så ska bilden visa sommar, ja ni fattar hur jag menar, för det tjedje så får bilden vara redigerad, dock inte i kollage.

Så sätt igång att anmäla er nu! När tillräckligt många anmält sig, så stoppar jag anmälningen!

Lycka till nu alla! ♥

Sunglasses

©
Foto: Jag | Glasögon köpta på kreta!

Tisdag idag, och jag får totalt damp på vårat internet. Det funkar typ bara 10 minuter varje dag, det suger verkligen. Men snart så kommer vårat nya bredband (telia) och då slipper jag dethär. Så skönt det kommer bli! Det vi har just nu är det bara krångel med. Men efter regn kommer solsken, som man brukar säga! Idag är det jättevarmt ute, säkert 30 grader i solen. Så jag tänkte väl att runt 10-tiden gå ut och sola. Det skulle jag aldrig gjort. För nu börjar blåsorna komma, så jag får hålla mig inne. Men så är det när man glömmer solskyddsfaktor. Klantigt värre.

Nu ska läsa lite bloggar, samtidigt som jag äter glass och väntar på att något kul ska hända med mig dag. haha! Vi hörs nästa gång internet funkar! =)

En liten update!

Hejhej.
Internet hoppade igång för stunden iallafall, så det är väl bäst att uppdatera innan det dör igen. Hehe. Här är det bara bra. Idag har jag bara solat och tagit det lugnt. Var även in till stan en sväng, men jag köpte ingenting. Det var bara mamma som köpte lite blommor och grejjer, och pappa köpte en gräsklippare, våran pajjade precis när vi hade halva gräsmattan kvar. Så nu står en röd och blank gräsklippare inne i förrådet. Kul. Eller inte.

Vi hörs, uppdaterar med bilder, när jag har tillgång till våran stora dator, som mamma just nu använder.


UPDATE: Glömde skriva att jag idag, beställde en trådlös fjärrutlösare till min kamera. Den kommer hit om ca 10 dagar. wihuuu :D

MINI-STUDIO

Copyright by Joozefins.blogg.se ©
Fotad i min nya fotostudio, utan blixt!

Internet funkar för en gångs skull på morgonen, brabra. Vårat nya internet kmr om typ nån vecka, så ni får stå ut med dålig uppdatering fram tills dess. Hehe. Jag måste berätta en sak! Igår så byggde jag (eller pappa, höhö) en egen fotostudio, Den vart jättebra, det jobbiga var att jag igår märkte att min lampa som belyser, har en gulaktig färg, så jag måste köpa en ny lampa med "vitt" sken i, ja, ni fattar säkert! Så när man fotar, syns springan mellan väggarna, men jag får redigera bort den, sålänge! Men annans, den vart lagom stor och allt, perfekt för mig. Kanske fotar den någon dag och lägger upp här i bloggen, så ni får se, wihuuu!

Nu väntar frukosten. Tjooo! ♥

UPDATE: Här ser ni en testbild jag tog igår, den är dock redigerad!

COPYRIGHT BY JOOZEFIINS.BLOGG.SE ©

Jordgubbs-saft & En bulle

©
Foto och redigering av mig (:

Hej på er!
Först vill jag säga att bilden ovan, inte är någon nogrann redigering. Tog bara typ 5 - 10 min, jag orkade inte göra så noga, men den får duga. Internet har hoppat igång igen, för stunden, vill säga. Så om några minuter lägger det av igen, suck. Längtar tills vi byter till telia om ca 1 vecka. Då kommer man slippa allt problem. Jippie! Förut satt jag, mamma och pappa ute på baksidan och åt bullar och drack saft, eller mamma och pappa drack ju kaffe, såklart. Men jag drack saft. Passar perfekt en varm dag som denna! Nu måste jag publicera detta inlägg innan internet lägger av igen, vi hörs =)


Lager 157

Jag var inne på Lager 157 i Örebro i måndags och köpte lite kläder. Köpte det på bilderna, även ett par svarta harems-byxor. Jag som har varit emot dessa byxor. Men dom var ju så sköna, och hur snyggt är det inte med haremsbyxa + högklackat. Mmmm :)



3 Linnen, 30 :-/st
3 st baslinnen, 30 kr /st (!)

Hood-tröja, 350 :-
En snyygg hoodie, 350 kr

Bara så ni vet..

Kommer inte kunna blogga på ett tag, vårat internet är så gott som trasigt, så vi ska få nytt. Men det hoppar igång ibland så vi får se när jag skriver härnäst :)

Ang. Uppdateringen!

Jag börjar uppdatera med bilder och text, antingen ikväll eller imorgon. Idag händer det rätt så mycket så jag har inte tid nu på dagen =) Men kika in ikväll eller imorgon!

Framme, äntligen!

Sådär, nu har vi "installerat" oss i huset och vi har precis ätit midsommarmat. Här i Dalarna (i byn vi är i) firas midsommaren imorgon, så idag blir det bara att ta det lugnt! Kan inte garantera någon superuppdatering nu i helgen, jag är ju inte här för att sitta vid datorn :)

Ha en bra midsommar allihop!

Konsten att städa mitt i natten

*Puust*. Jag är precis färdig med städningen av rummet. Det var så himla dammigt och smutsigt. Skönt att det är snyggt igen nu då. Testa att städa på kvällen, det är sååå härligt, eller inte. Hade tänkt ta för och efter bilder, men eftersom kameran är nerpackad, så orkade jag inte. Hehe. Jag drar ju till Dalarna imorgon bitti! Kanske bloggar någonstans på vägen. Finns rätt många rastplatser med trådlöst internet på den vägen. Tjooohoo. Och i Dalarna kommer jag såklart blogga så ofta jag kan, dock kanske inte så många bilder, dom får vänta tills jag kommer hem, på Måndag, vill säga!

Vi höres och synes, haha =)

Dethär med bländare, slutartid och ISO

Tänkte somsagt börja med fototips, som jag skrev för någon dag sedan. Så här kommer fototips nr 1. *Jippie* I dethär inlägget kommer jag skriva lite kort om att ställa in Manuellt på kameran, det vill säga att använda läget "M" på kameran. Det är faktist rätt lätt när man väl kan det!

Bländare: Med bländaren justerar du hur mycket ljus som ska komma in i kameran. Det vill säga, om du har en snabb slutartid så ska bländaren vara öppen länge, alltså ett kort bländartal. Vid lång slutartid ska bländaren vara öppen kortare, alltså ett längre bländartal, eftersom det då kommer in mer ljus med slutartiden. Så när du har snabb slutartid, ska du ha en stor bländare, och när du har en lång slutartid så ska du ha ett kort bländare. Ni förstår säkert hur jag menar!

Slutartid: Med slutartiden reglerar du ljusmängen som ska komma in genom bländaren. En kort slutartid släpper in mindre ljus än en lång slutartid. När du har en kort slutartid så är slutaren öppen kortare, därav hinner mindre ljus komma in. När du däremot har en läng slutartid hinner mer ljus komma in innan slutaren stängs. Själv brukar jag se slutartiden som ett blinkande öga. Det funkar för mig. Haha.

ISO: Med ISO:n reglerar du kamerans "ljuskänslighet". När det är mörkt ute ska du ha ett högre ISO-tal eftersom då bilden blir ljusare. När det är ljust ute ska du ha ett så lågt ISO-tal som möjligt. Om du har ett högt ISO-tal blir dock bilden rätt så brusig, så man ska försöka att foto på så lågt ISO-tal som möjligt!

Som ni ser så är alla sakerna beroende av varandra. Dom sammarbetar ju liksom. Men hoppas ni har fått en liten inblick i vad Manuell fotografering handlar om! Jag tycker det är roligare att ställa in manuellt. man kan bestämma mer hur man vill ha sina bilder! Det är knixigt i början, men när man väl fattat vitsen med det hela, så blir det mycket lättare! Ha lite tålamod bara! (:


Jag hade tråkigt (:

http://joozefiins.blogg.se ©

Ingen fantasi.

Kom precis hem från stallet och jag tycker verkligen att det gick super idag! Och nu sitter jag här och äter vanilj-yougurt med coco-pops i (väääldigt töntigt, men såå himla gott, pröva) och mackor. Ska väl också ta något att dricka tror jag! "Intresseklubben antecknar" hhaha, skojjade bara. Och jag har ingen fantasi för att fotografera. Tips någon? Nu ska jag ta och äta upp det sista och sedan ska jag väl hitta på något! =)

Olivia #1

Här kommer ett par bilder från fotorundan med olivia igår! Jag tycker bilderna är riktigt fina och utstrålar lycka och sommar! Eller vad tycker ni? Shit vad kul det är att fota porträtt! Det måste jag göra oftare!

Copyright by joozefiins.blogg.se ©
Foto: Jag | Modell: Olivia

Copyright by joozefiins.blogg.se ©
Foto: Jag | Modell: Olivia

Alla bilder är Oredigerade, fler bilder kommer någon annan dag!

Förlåt..

...för att jag inte bloggade mer igår, asså internet var paj hela kvällen. satt vid datorn i 2 timmar i hopp om att internet skulle hoppa igång, men inte gjorde det de. Senare på kvällen, runt 12. Så hoppade det igång och precis när jag skulle logga in, dog det igen. Men jag ska uppdatera bättre senare idag. Och då med bilder från igår. Bilderna vart jättefina, tycker jag. Visar senare, somsagt!

The Sun Is Shining! :)

Hej bloggen! Skulle igentligen bloggat tidigare, men eftersom blogg gjorde någon uppdatering, eller vad dom gjorde, så gick det inte att logga in. Men nu funkar allt som vanligt igen. När jag vaknade i morse så var det jättesoligt ute och inte ett moln på himlen. Och det har hållit i sig. Dessutom visade termometern förut runt 10.00 att i skuggan var det 15 grader. Jippie! Verkar som om jag tog med mig solen från Kreta. Svenska folket, tacka mig! Haha! Idag ska jag först vara med en kompis och sedan ikväll ska jag till stallet. Jag och kompisen (Olivia) hade tänkt åka in till stan, eller hon bor där, så JAG skulle göra det. Men jag kom på att istället skulle man ju kunna fota när vädret är så underbart, så jag ska ringa till henne snart och ge det på förslag. För just nu har jag inte någon större lust att springa runt i affärer när man kan vara ute istället. Måste faktist uppdatera mappen med porträttfoto, eftersom jag inte fotat porträtt sedan i Januari. Nu måste Olivia bara ställa upp som modell också. Nej, nu ska jag ringa Olivia och sedan fixa mig. sedan bär det av ut! See you ♥

Fotograf: Pappa ©

Mål med bloggen!

Tänkte att det skulle vara bra om jag skrev upp några mål jag har med bloggen, alltså typ vad jag vill uppnå, eller vad jag måste göra med bloggen inom en snar framtid. Har sett fler som gjort såhär, så jag bara måste göra likadant, såklart ;)

*Först av allt så vill jag ha över 100 unika besökare varje dag, det skulle ju vara otroligt kul. För att uppnå det antar jag att jag måste skriva fler inlägg varje dag, och lägga upp bilder. Och verkligen skriva om intressanta saker, inte typ "idag har jag varit i skolan", det måste ju bara vara så tråkigt att läsa dag efter dag. Visserligen är det ju sommarlov nu, men ändå. haha!

*Såklart skulle det också vara kul med flera premunanter, runt 50 stycken kanske. Och hur får man premunanter då? Jo, jag antar att det gäller samma som över. Att skriva om intressanta saker, lägga upp bilder o.s.v. så flera vill komma tillbaka. Nu är det bara att kämpa, Josefin!

*Flera fototips ska jag lägga upp! Det är ju ett måste i en fotoblogg, tycker jag! Att hjälpa andra, men också att hjälpa varandra. Kanske att jag ska köra med typ veckans fototips eller något. Att man får skicka in fototips, där jag väljer ut ett och publicerar en gång i veckan, låter bra, eller vad tycker ni?

*Fixa snyggare kodning framöver, jag tycker att min meny ser lite B ut, haha. Men det ska fixas någon gång, för det är ju tråkigt med en ful meny.

*Eventuellt gå med i nån annons-grej. Detta får ju såklart bli när jag fått fler besökare, då kan man börja tjäna pengar på bloggen, skulle inte sitta helt fel, precis.

MEN såklart så kommer ju skolan och det före bloggen, men jag hoppas att jag kommer få så mycket tid som möjligt nu efter sommarlovet. Hoppas Hoppas Hoppas! :)

Fråga: Har ni några speciella mål med era bloggar/hemsidor? Isåfall vad för mål? (:

3 landskapsbilder från kreta (:

Kreta 2009 ©

Kreta 2009 ©

Kreta 2009 ©

Okej, nu är det såhär, att jag fotade typ 400 bilder med systemkameran, och sedan har jag också en full digitalkamera. Orkar inte ladda upp så jättemånga, så det fick bli 3 stycken, sålänge. någon dag ska jag ladda upp fler, jag lovar!


Fototävling hos Ellen Ahl Axelsson

Mitt bidrag till fototävlingen! ©
Mitt bidrag i fototävlingen hos Ellen Ahl Axelsson med temat "kärlek"!

Jag såg precis på Ellen Ahl Axelssons blogg att hon hade en fototävling, så varför inte delta?! Temat är Kärlek och denna bild jag deltar med tycker jag utstrålar kärlek från detdär paret i hörnet av bilden. Hur härligt är det inte att ligga på stranden på den man gillar mest? jag har ioförsig aldrig upplevt det, men det borde vara jättehärligt. Jag tycker iallafall att bilden utstrålar mycket kärlek, eller vad tycker ni?
Bilden fotade jag på Kreta för ca ½ vecka sedan. stranden heter Elafonissi!

I tävlingen är förstapriset en 77 cm stor reflexskärm i guld/silver från Tvspelsweb.se, värde ca 200 :-


Sådär, drar i natt.

Hej på er!
Dethär blir det sista inlägget förhoppningsvis, innan jag drar iväg. Har packat i allt nu, och snart ska vi lämna hundarna hos mormor och morfar som ska vara hundvakt, sedan ska jag gå och lägga mig. Jag ska som sagt gå upp typ mitt i natten. OM jag kommer vara trött, haha!

Men vi hörs när jag är tillbaka från Kreta. Ha det så bra, och lycka till på skolavslutningarna!

<3

Du Gamla Du Fria

Bild från google.se ©
Bild från google.se ©

Hej bloggen!
Är allt bra idag? Med mig är det bra, imorgon åker jag till kreta, och idag är det sveriges nationaldag. Det sjuka är att jag letade efter en bild på sveriges flagga. Jag har fotat runt 8 000 bilder och jag hade inte en enda på sveriges flagga, HELT SJUKT!  Så jag fick ta en bild från google. Pest och Pina. Haha.

Nu ska jag äta frukost och packa det sista, bloggar innan jag går och lägger mig, sedan hörs vi nog inte på en vecka, om jag inte bloggar från Lobbyn!


NU: Sommarlov

Hej bloggen! ©
Skulle igentligen skrivit ett inlägg efter skolan,
men eftersom någon skulle låna våran dator,
så blev det inte så, men jag skriver nu istället.
Skolan gick bra idag, och det var sista skol-
dagen på 2 månader och 3 veckor. Dethär
lovet kommer blir det bästa någonsin.
Jag ska fota, vara med kompisar, åka bort
till massor utav ställen. Åh så härligt!
Och även en den glass kommer det bli,
förståss. Vad ska ni göra i sommar?

Talang börjar om någon timma eller något,
innan dess ska jag redigera lite bilder,
fasst mitt PS har blivit lite segt och konstigt.
Undra vad som har hänt... Någon som vet
vad som kan ha hänt?

Allt är så härligt just nu, fick sommarlov idag,
och på söndag bär det ju av till KRETA. Förstå
hur mycket jag längtar, haha. Och jag tar somsagt med min Nikon D60. Den kommer hänga med överallt. Inne i staden, på rummet, vid poolen och vid havet. Så en del bilder kommer dyka upp här när jag kommer tillbaka, det kan ni räkna med! Morgondagen kommer gå till att packa färdigt det mesta, sedan måste jag gå och lägga mig tidigt, ska ju gå upp mitt i natten. Gosh!


SISTA SKOLDAGEN

Hej bloggen!
Förlåt för dålig uppdatering, men jag har inte haft tid, lust eller ork att logga in på blogg. Men nu i sommar, då ska det bli bloggning av. Idag är sista skoldagen för mig, igentligen sluat vi den 11 juni, men eftersom det bär av till kreta på söndag, så är jag ledig. Har dock fått lite ont i halsen, hoppas det inte blir värre.

Ett kort inlägg, men bloggar mer efter skolan.